Biografie (NL)

Sinds ze als een van de jongste studenten is aangenomen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, heeft Mayte Levenbach (2001) veel bereikt in haar jonge leven. Beschreven door de media als “een extreem getalenteerde en charismatische artiest, een aankomende ster en zeker eentje om een oog op te houden”, is ze een zeer diverse artiest geworden en speelt ze verschillende instrumenten in diverse muziekstijlen, van klassieke viool tot pop zang. Behalve dat ze zich vestigde als klassiek violiste op Nederlandse podia, groeit ze op haar YouTube zang-kanaal door middel van het produceren en uploaden van twee-wekelijkse covers en het releasen van originele popmuziek.

In het afgelopen seizoen, waarin livestreams het nieuwe normaal zijn geworden, was Mayte betrokken bij verschillende livestream concerten, waaronder haar eigen CD presentatie, waar ze haar tweede album presenteerde met haar nieuwe band. In het aankomende seizoen, zal ze regelmatig optredens hebben met haar duo partner Conrad Nuyts tijdens talkshows, begeleid door Guido Wevers. In deze talkshows, zullen ze interviews over verschillende onderwerpen begeleiden met een mix van pop, jazz en klassieke muziek.

Mayte heeft meerdere prijzen gewonnen in verschillende concoursen, zoals de eerste prijs tijdens het Nederlands Viool Concours (Categorie Iordens), de hoofdprijs tijdens de Maassluise Muziekweken en de regionale en nationale finale van het Prinses Christina Concours. Het deelnemen aan deze concoursen, leverde Mayte contacten op met verscheidene professionele orkesten, zoals het Cuenca Symfonie Orkest (Ecuador), de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw kamerorkest, het Residentie orkest en verschillende andere philharmonische orkesten in Nederland. Ze heeft ook deel uitgemaakt van het internationale orkest, “the LGT Young Soloists”, waarmee ze heeft opgetreden in Europa, Azië en Afrika. Behalve haar optredens met die orkesten, is ze ook te zien geweest in televisieprogramma’s in Nederland, zoals “Zapp Music Challenge”met een optreden met de wereldberoemde DJ Armin van Buuren, “De Wereld Draait Door” en “Podium Witteman”. Ze trad ook op in de Franse tv-show "La Boîte à Secrets" met een verrassingsoptreden voor haar oudoom, de in Frankrijk beroemde zanger Dave.

Op vijfjarige leeftijd is Mayte begonnen met vioollessen bij Stieneke Voorhoeve-Poot, die na twee jaar tot de conclusie kwam dat Mayte een andere docent verdiende die haar beter zou kunnen begeleiden. Sindsdien heeft ze gestudeerd bij Ilona Sie Dhian Ho, Theodora Geraets, Julia Dinerstein en Yuzuko Horigome. Op dit moment zit ze in haar vierde bachelor jaar aan het conservatorium te Maastricht, waar ze studeert bij Piotr Jasiurkowski. Mayte ook anderhalf jaar zanglessen gehad van Dion Bossers en Marinka Stam. Naast de reguliere lessen heeft Mayte masterclasses en lessen gevolgd bij onder andere Isabelle van Keulen, Liza Ferschtman, Emmy Verhey, Frederieke Saeijs, Petru Munteanu, Moshe Hammer, Stephan Picard, Joshua Fisher en Michael Kugel.

Mayte speelt op een viool, gemaakt door Johannes Jacobs. Een unieke viool gebouwd uit een viool mal, die vervolgens exact werd aangepast aan Mayte's klankvoorkeuren. Haar klassieke viool opnames staan op cd's van "Aangenaam Klassiek" en “the LGT Young Soloists" (Russian Soul). Afgezien van die opnamen, heeft ze ook zelfstandig twee albums op cd uitgebracht met haar eigen popsongs genaamd “My Thoughts” (2019) en “Soul Searching” (2020).

Laatst geupdate op 30/10/21.
Graag contact opnemen met “Mayte’s Musicorum” als je deze biografie zou willen bewerken.