2018

Mayte Levenbach live op radio 4

Ongeveer zes maanden geleden won Mayte Levenbach de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Eén van de prijzen die ze toen won was een live-optreden op de radio. Op zondag 16 december is het zover! Dan verzilvert ze haar prijs en speelt ze in de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Het optreden van Mayte wordt live uitgezonden op NPO Radio 4. 

Talentvolle Soliste Bij Concert Marinierskapel

Op zaterdag 10 maart verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een benefietconcert in de Jacobskerk te Vlissingen. In samenwerking met de Stichting Classic Young Masters (www.classicyoungmasters.nl) is de getalenteerde violiste Mayte Levenbach (2001) uitgenodigd te soleren bij dit concert. Samen met de kapel speelt zij de Tzigane van Maurice Ravel. Door de concoursen en  het traject wat ze bij Classic Young Masters heeft gevolgd, soleert Mayte bij verschillende orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Maestro Jules Orkest. Sinds september 2016 is ze lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als basisstandplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld mogen geven, afwisselend als soliste en orkestlid.

Leidse trombonist en Haagse violiste winnen Prinses Christina Concours

DEN HAAG - De 18-jarige Niels Jacobs uit Leiden en de 16-jarige Mayte Levenbach uit Den Haag zijn zaterdagmiddag bij de finale van het Prinses Christina Concours als winnaars uit de bus gekomen. Niels Jacobs won de prijs voor zijn talenten op de trombone. Mayte Levenbach wist de prijs in de wacht te slepen door haar vioolspel.

Jonge musici winnen Christina Concours

Zes jonge musici hebben zaterdag een eerste prijs gewonnen tijdens de finale van het Prinses ChristinaConcours. De gelukkigen waren de dertienjarige Mara Mostert (viool), de zestienjarige Mayte Levenbach (viool), de achttienjarige Niels Jacobs (trombone) en Trio Diotima. Dit gezelschap bestaat uit de zeventienjarige Mischa van Tijn (piano), de zeventienjarige Tim de Vries (viool), en de veertienjarige Emma van Schadewijk (cello).

U 21 in Concert

To awaken a young audience’s enthusiasm for classical music – the well-known television presenter Malte Arkona and the LGT Young Soloists showed how it’s done.

Haagse violiste Mayte Levenbach (16) wint Prinses Christina Concours

De zestienjarige Mayte Levenbach uit Den Haag is afgelopen weekend bij de finale van het Prinses Christina Concours als winnaar uit de bus gekomen. Ze wist de prijs in de wacht te slepen door haar vioolspel.

Haagse Mayte Levenbach wint eerste prijs tijdens finale Prinses Christina Concours

Samen met Mara Mostert (viool), Trio Diotima (piano, viool & cello) en Niels Jacobs (trombone) heeft de Haagse Mayte Levenbach (viool) zaterdag een eerste prijs gewonnen tijdens de 50e Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater.

Drie veelbelovende jonge musici in het Peninckshuis

Deventer - Op zaterdag 9 juni spelen in het Penninckshuis de jonge meesterviolisten Mayte Levenbach en Anuschka Pedano werken van Schubert, Korngold en Grieg.

Klassieke muziek in een vrachtwagen

Op het Vrijthof stond zaterdag 29 september de vrachtwagen van Classic Express. Het is de enige mobiele concertzaal ter wereld. Drie prijswinnaars van het prestigieuze Prinses Christina Concours gaven in deze truck drie keer een mini-concert.

Benefietveiling LH: Een Feestelijke Avond Met Een Geweldig Resultaat

Een zwoele zomeravond in mei. Uit de Galerie Den Haag van Coen van de Oever klinkt opzwepende Afrikaanse muziek. 

Mayte Levenbach Wint Een Eerste Prijs In Het Christina Concours

Onze oud winnares van de Maassluise Muziekweek 2016, Mayte Levenbach (16, viool), is als eerste geëindigd in de categorie 15 t/m 19 jaar tijdens het Prinses Christina Concours West 1.

9 juni - Anuschka Pedano, Mayte Levenbac en Aron Tringali

In het Penninckshuis aan de Brink pakken twee zeer getalenteerde jonge violisten Mayte Levenbach en Anuschka Pedano het publiek in met hun bevlogen en meesterlijk spel!

Nieuwe editie Casual Classics in concertzaal Theaters Tilburg

Zaterdag 29 december is het zover: Theaters Tilburg opent opnieuw de deuren voor iedereen die wil genieten van een avond klassieke muziek. Tijdens deze nieuwe editie van Casual Classics is JeugdOrkest Nederland te gast.

Haagse violiste Mayte Levenbach (16) wint Prinses Christina Concours

De zestienjarige Mayte Levenbach uit Den Haag is afgelopen weekend bij de finale van het Prinses Christina Concours als winnaar uit de bus gekomen. Ze wist de prijs in de wacht te slepen door haar vioolspel.

Huisconcert prijswinnaars Prinses Christina Concours op Wester-Amstel

AMSTELVEEN – Na de succesvolle samenwerking met het Prinses Christina Concours in het afgelopen seizoen presenteert buitenplaats Wester-Amstel opnieuw een optreden door twee prijswinnaars van het PCC dat ieder jaar in de periode januari-april plaatsvindt. Op zondagmiddag 25 november geven Mayte Levenbach-viool (Nationale Finale categorie, categorie 15-19 jaar) en Jasperina Verheij-blokfluit (Regionale Finale Haarlem, categorie 12-19 jaar) m.m.v. Halldór Bjarki Amarson-klavecimbel een huisconcert. 

¡Nuestra Invitada Para Esta Semana: Mayte Levenbach (Países Bajos), Violinista!

La Orquesta Sinfónica de Cuenca bajo la batuta del maestro Michael Meissner, Director Titular con la participación de la prodigiosa violinista Mayte Levenbach (Países Bajos) presenta el concierto en homenaje al Proyecto Inclusivo “ANTIFAZ” en el cierre del Festival Inclusivo de Artes que se desarrolla en nuestra ciudad durante toda la semana. El concierto se realiza este viernes 07 de diciembre en el teatro Pumapungo a las 20:00. La entrada es LIBRE hasta llenar aforo.

Laureaten Prinses Christina Concours bij Kerkplein Concerten

De Stichting Classic Concerts presenteert op zondag 16 september in de Protestantse kerk van Zandvoort de Laureaten van het Prinses Christina Concours. Drie jonge musici zullen op deze middag een aantal klassieke werken laten horen. Het concert begint om 15.00, maar de kerk is al open om 14.30. De toegang is € 5,00.

Mayte Levenbach plays for Antifaz Inclusive Project

The Symphony Orchestra of Cuenca under the baton of maestro Michael Meissner, Principal Director with the participation of the prodigious violinist, Mayte Levenbach, presents the concert in homage to the Inclusive Project "ANTIFAZ" at the closing of the Inclusive Arts Festival that takes place in our city during all week. The concert takes place this Friday, December 7 at the Pumapungo theater at 8 PM. Admission is free until full capacity.

Mayte Levenbach Volgt Musica Mundi Summercourse

Mayte Levenbach is afgereisd naar het Belgische Waterloo om daar deel te nemen aan de Musica Mundi zomercursus. Dit is een internationaal kamermuziekcursus en festival voor jonge talentvolle musici. Op facebook zegt zij: “Ik dank het Prinses Christina Concours en de Maassluise Muziekweek, want zonder jullie hulp zou ik hier niet zijn geweest.”

Nationale Finale van het Prinses Christina Concours

Mayte Levenbach (viool) en 4 HAVO leerling van het Haagse Segbroek College heeft een eerste prijs gewonnen tijdens de 50e Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

VC YOUNG ARTISTS | LGT Young Soloists – ‘Highly Gifted Young International String Soloists’

The Swiss-based LGT Young Soloists string ensemble is quickly building an international reputation as a youth orchestra of exceptional skill and artistic merit.